Åldersgräns / graviditet

Vi får ofta frågan när det är lämpligt att färga håret utifrån att man är gravid eller har en tonåring som vill färga håret.

Råd till gravida
I dag ges det i Sverige ingen tydlig information till gravida om man bör eller inte bör färga håret under graviditeten. Man vet att kemikalier kan tas upp genom huden i hårbotten och det går inte att utesluta att det kan påverka fostret negativt. Man vet även att fostrets organ bildas under de tolv första graviditetsveckorna och är då extra känsligt för påverkningar från kemikalier.
Med de färger och växter som vi använder finns det inga kända risker, men vill man vara helt säker rekommenderar vi i stället slingor/balayage.
Råd till tonårsföräldrar
Som tonårsförälder är det inte alltid så lätt att stå emot när ens barn vill färga håret men ett motargument är att det inom EU finns en åldergräns på 16 år innan man får använda traditionell hårfärg. Skälet till åldersgränsen är att desto tidigare man börjar utsätta sig för skadliga kemikalier  ju större är risken att man på sikt utvecklar allergi mot dem.
Eftersom vi inte använder oss utav ovan nämnda skadliga kemikalier gäller inte den rekommendationen våra färgbehandlingar. Vi har däremot vår egen policy vad gäller barn:
0-12 år - Vi utför inga färgförandrande behandlingar på barn under 12 år. Vi säljer dock svanenmärkta färginpackningar Ingredien till dem som vill lägga i en nyans på håret hemma
12-16 år - Vi utför inga helfärgsförändringar på barn mellan 12-16 år utan rekommenderar istället slingor/balayage eller dipdye. Det ger en mjukare utväxt och där med mindre underhållskrav. Vårdnadshavarens närvaro vid konsultation och behandling är ett krav.

 

http://gansub.com/s/z9ILvs4590/