TIPS PÅ HUR DU UNDVIKER STATISKT HÅR

Många upplever problem med att håret blir statiskt så fort vintern kommer.
Statiskt hår uppstår när man får för mycket positiv eller negativ laddning i håret. Lika laddade partiklar stöter bort varandra och hårstråna flyr från varandra.
 

En stor anledning till att problem med statiskt hår främst är ett problem vintertid är att luften är torrare då och fuktigheten låg. Vatten i luften leder nämligen bort laddade partiklarna mycket framgångsrikt.
En annan orsak är att håret kommer i kontakt med mer syntetiska material, som tenderar att ha en negativ laddning,  under vintern. Så som jackor, mössor och halsdukar.

Vad kan man göra för att dämpa eller undvika problemet?

Ladda ur dig själv - Du kan ta bort ett statisk hår genom att ta tag i ett ledande material, ex diskbänk eller dörrhandtag av metall.  Då sker en elektronisk urladdning som kan kännas lite obehaglig men är helt ofarlig.
 

Undvik syntetmaterial på kropp och fötter - bomull och ylle ger mindre statisk hår eftersom det har en benägenhet att bli positiv laddat och syntetmaterial samt många plaster och gummi har en tendens att bli negativt laddade. Ha en sjal i naturmaterial närmast håret så det inte kommer i kontakt med jackan

Balsamspray på en naturborste - Flygande hår dämpas framgångsrikt genom att spraya balsamspray - Yaroks Feed your Ends eller Maria Åkerbergs Hair detangler energy på en trä eller svinhårsborste och borsta håret uppifrån

Fukt boosta håret med Hårmask från Brunsproducts en gång i veckan, låt sitta 10 min under en varm handduk för optimal effekt.

Höj luftfuktigheten hemma och på jobbet genom att investera i en luftfuktare.                                                           

 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln

http://gansub.com/s/z9ILvs4590/