Att välja rätt borste

Att välja rätt borste är inte alltid det lättaste och en borste är verkligen en viktigt och ibland avgörande del av hårvårdsrutinen. Den är värd att lägga en extra fundering och peng på när man införskaffar. På Green Heads säljer vi borstar från märket TEK, de använder ansvarsfulla material som FSC-certifierat trä och naturgummi och är otroligt ergonomiskt utformade. De har även en välfungerande antistatisk effekt vilket är toppen nu när vi närmar oss den kallare delen av året.

[torrborstning]
Svinborsten är outstanding för att torrborsta hårbotten och sätta i gång blodcirkulationen med. Det är alltså främst hårbotten som ska borstas, 100 borsttag per dag är ett gammalt hederligt husmorskep för ett vackert hår. Ner med huvudet under hjärtat och borsta, borsta, borsta. Blod ger näring till hårbotten som blir elastisk och mjuk vilket ökar produktionen av hår i hårsäcken. Borstning tränar även upp hårresarmuskeln och en vältränad sådan ger volym i hårbotten. Att torrborsta håret är ett fantastiskt komplement till balsammetoden då borstandet sprider ut det naturliga fettet som produceras i talgkörteln, jämnt över hela håret. Inte nog med att det återfuktar håret på ett helt naturligt sätt, det renar även håret så det inte blir så fett i hårbotten samt blir av med smuts och damm.

[tjockt och trassligt hår]
Har du ett tjockt hår kan det dock vara svårt att reda ut hårlängderna med den och då passar en borste med träpinnar bättre. Med sin runda mjuka form finns det ingen risk att de skadar håret vid utredning. Man ska vara uppmärksam på om borsten man använder har börjat gå sönder, är borstpiggarna delade och trasiga så kan de lätt skada håret.
 

[lockigt hår]
Ett annat tips är att ha en bredtandad träkam i duschen och kamma ut håret med balsam i så slipper man reda ut håret efteråt, det passar speciellt bra för hår med självfall. Det är lätt att man gör lockar risiga genom att borsta håret efter tvätt. Det räcker att krama upp dem med en handduk så hittar de sin form igen.
 

[formföning]
När det kommer till val av rundborste så tänk så här:
Naturborst fungerar mer utslätande tex om du har frissigt eller lockigt hår som du vill tämja och sträcka utan att behöva använda plattång.
En keramisk om man vill forma håret då den leder värme bättre tex bra till dig som vill föna fram volym och fall.
 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln

http://gansub.com/s/z9ILvs4590/