Ämnen du bör undvika i din hårfärg

I dag kan man som frisörsalong arbeta med hållbarhet på många sätt. Man kan driva salongen miljövänligt genom att välja miljömärkt el, kaffe, kontrollera vattenförbrukning osv. Man kan även välja varumärken och produkter som profilerar sig grönt och hållbart. Exempelvis kan produkterna vara  tillverkade i energisnåla fabriker, ligga i förpackningar av återvunnet material, innehålla ekologiska ingredienser osv. 

Det som gör oss unika är att vi granskar ingrediensförteckningarna på alla produkter innan vi väljer att ta in dem. För oss spelar det ingen roll hur schysst en produkt ser ut på ytan, och vilka härliga ekologiska ingredienser den innehåller, om den även visar sig innehålla miljö och hälsoskadliga ämnen. Som ett bevis för vår seriositet är vi certifierade av den oberoende organisationen Grön Salong. Det är en garanti för våra kunder och anställda frisörer som arbetar på salongen att man inte komma i kontakt med skadliga kemikalier.
 

Det absolut största skillnaden på oss och traditionella salonger är färgen vi använder, för det är i färgen de mest problematiska och skadliga ämnena finns.
Här är en lista över ämnen som är vanligt förekommande i hårfärg men som är förbjudna på en grön salong:

1-napthol
Ämnen med aminophenol i namnet
4-amino-2-hydroxytoulene
3-nitro-p-hydroxyethylaminophenol
4-amino-3-nitrophenol
Ämnen med phenylenediamine i namnet
Ämnen med recorcinol i namnet
Ämnen med toulene-2,5-diamine i namnet
1-hydroxyethyl-4,5-diamino pyrazole sulfate
4-amino-m-cresol
HC Orange no. 2
hydroxyethyl-3,4-methylenedioxyaniline HCl
HC red no1 

Ämnena ovan är eller misstänks vara allergiframkallande, hormonstörande och/eller miljöskadliga. För oss är det därför en självklarhet att utesluta dem och jobba med färger med schysst innehåll. Vi vill påverka och uppmärksamma branschen om att det finns andra sätt att arbeta på, som inte utsätter varken frisören, kunden eller våra vatten för skadliga kemikalier.

Informationsdag om grön hårvård

I oktober bjuder vi in frisörer till en informations dag i att jobba som grönt. Vi har även en dag i Göteborg den 22/10 om det passar bättre, läs mer och boka på saxakademin

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln

http://gansub.com/s/z9ILvs4590/