Grönt hår från poolbad?

Bild lånad från Pinterest Bild lånad från Pinterest

På Green Heads jobbar vi aktivt för grön hårvård :) men grönt hår från för mycket poolbad är inget vi är speciellt förtjusta i. Därför kommer här lite information om vad du kan göra för att undvika detta och hur du enklast blir av med pool grönt hår.

Varför blir vissa hår gröna av poolbad?
Det är kopparsulfaterna i vattnet som ger håret en mer eller mindre grön ton. Det kan även utvecklas kopparsulfater i vattnet hemma i duschen på grund av kopparrör i huset. Kloret eller saltet i vattnet gör håret mer poröst och känsligt eftersom det förändrar hårets ph-värde. Håret blir därför mer mottagligt för kopparsulfaterna. De gröna tonerna syns mest på blonda hår. 
 

Bild lånad från Pinterest Bild lånad från Pinterest

Vad kan man göra för att unvika att håret blir grönt?
Det absolut säkraste är att inte blöta håret i poolvattnet, sätt upp det i en tight knut och blöt inte huvudet eller använd badmössa ( himla snyggt faktiskt). För dig som vill blöta håret är det bästa att sätta i en oljeinpackning i håret innan du hoppar i, det fyller upp stråt med näringsgivande ingredienser och då får inte kopparpigmenten plats och fäste i stråt lika lätt.
 

Bild lånad från Pinterest Bild lånad från Pinterest

Hur får man enklast bort de gröna tonerna?
Det mest effektiva och naturliga sätt att avlägsna gröna pigment i håret hemma är att skölja håret med “askorbinsyrevatten”.

  • Börja med att tvätta håret med ett djuprengörande schampo, Schampo nr 4 från Bruns Products är ett underbart detox schampo. Låt det gärna sitta i några minuter extra för bästa effekt.
  • Doppa sedan ner hårlängderna i askorbinsyrevattnet och låt vara ca 5 min
  • Schamponera sedan håret en gång till och avsluta med balsam. 

Recept:
2 1/2 msk askorbinsyra och 1 liter ljummet vatten, rör i hop.

Askobinsyra är huvudingrediensen i Treotabletter och C-vitaminbrus, därför fungerar 2-3 tabletter i ett glasvatten också bra.

Tips: De gröna tonerna syn som sagt framförallt mest i blonda hår och allra mest i porösa blekta hår men beläggningen på stråt finns även på hår med mörkare färg. Efter en sommar med mycket poolbad kan man känna att håret blivit stelt och strävt. Att rensa hår från beläggningarna enligt ovan är att rekommendera då, även om det inte är grönt, för att få ett friskare hår som har möjlighet att ta till sig av hårvårdsprodukter och må bra.
Man ska dock inte rensa håret med askorbinsyra regelbundet i stället för detoxschampo då det är en mycket sur behandling som kan ge slitet hår vid för frekvent användande, kursen ska endast göras vid behov. 

Önskar er alla en fortsatt skön sommar :)
 

Kommentera gärna:

http://gansub.com/s/z9ILvs4590/